ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Στην προσπάθεια να διαψεύσουν.. επιβεβαίωσαν.

 


Τα ELLINIKA HOAXES με άρθρο τους διαψεύδουν ότι είναι νέα η ρύθμιση και οι διατάξεις για την κατάσχεση κινητής περιουσίας στον νέο Κώδικα Είσπραξης  Δημοσίων Εσόδων όταν έγινε λόγος γι αυτό σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο νόμος 4978/2022 στο άρθρο 11 για το οποίο έγινε και ο σχετικός ντόρος, συμπεριλαμβάνει ότι ο ενεργών την κατάσχεση, η ΑΑΔΕ δηλαδή, έχει το δικαίωμα  να εισέρχεται στις κατοικίες ή σε κάθε άλλο χώρο που βρίσκεται στην κατοχή του οφειλέτη, και να ανοίγει πόρτες ώστε να προβαίνει σε έρευνες καθώς και να ανοίγει κλειστά έπιπλα, σκεύη ή δοχεία…για οφειλές που ξεκινούν από 500 ευρώ.(άρθρο 9, παράγ.. 4)

Η διάταξη αυτή όντως ισχύει από το 1974 με το Ν.Δ. 356/1974, ΦΕΚ Α’ 90/05-04-1974, το οποίο είχε περάσει με την τελευταία δικτατορική κυβέρνηση του Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου (Νοέμβριος 1973-Ιουλιος 1974) που μέσα σε διάστημα 4 μηνών μόλις στη εξουσία, σκέφτηκε να περάσει νόμο για αναγκαστική κατάσχεση με εξόρμηση των οργάνων του κράτους στις οικίες των Ελλήνων πολιτών για οφειλές προς το δημόσιο. Και μάλιστα σε μια οικονομικά δύσκολη χρονική περίοδο για την Ελλάδα. Ήταν ένα από τα σκληρά ‘αντιπληθωριστικά’ μέτρα  που πείρε η κυβέρνηση του Ανδρουτσόπουλου , ασχέτως εάν δεν πρόλαβε να τα εφαρμόσει όλα… Σε απολυταρχικά καθεστώτα όπου ΔΕΝ ασκείται η δημοκρατία, οι νόμοι είναι ανάλογοι και το οικογενειακό άσυλο δεν έχει καμιά σημασία μπροστά στις απαιτήσεις των δικτατόρων και των δανειστών.

Αμέσως μετά όμως ξεκίνησε, όπως μας έχουν διδάξει, η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση με τον Καραμανλή και έκτοτε έχουμε υποτίθεται Δημοκρατία στην Ελλάδα και δημοκρατικές διαδικασίες…ΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πρωθυπουργός, κυβέρνηση, οικονομολόγος, επιστήμονας, δικηγόρος, αναλυτής κτλ. δεν είδε αυτόν τον δικτατορικό νόμο ώστε να τον καταργήσει δημοκρατικά με νόμο η Βουλή;;;;;;;; Αντιθέτως, συμπληρώθηκε το 2013 με τις οφειλές των επιχειρήσεων και έρχεται εν έτη 2022 να συμπεριληφθεί ξανά σε νόμο.

Τα HOAXES τελικά μας ενημερώνουν ότι ο νόμος αυτός προϋπήρχε αλλά δεν μπήκε ποτέ σε εφαρμογή…. αυτό υπονοούν εν ολίγοις;

ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΓΙ ΑΥΤΟ; ΑΦΗΣΑΝ ΕΝΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΕΝ ΕΤΗ 2022ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ;

Ο νόμος 4978/2022 ορίζει ότι η είσπραξη των δημοσίων εσόδων ανήκει στην αρμοδιότητα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μια ανεξάρτητη αρχή χωρίς νομική προσωπικότητα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να προσφύγουν νομικά εναντίον της πολίτες και φορείς.. μια ανεξάρτητη αρχή που είναι υπόλογη μόνο στον εαυτό της (δανειστές) και απολαύει λειτουργικής ανεξαρτησίας, διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας και δεν υπόκειται σε έλεγχο ή εποπτεία από κυβερνητικά όργανα, κρατικούς φορείς ή άλλες διοικητικές αρχές όπως  π.χ. τον Υπουργό Οικονομικών . Ο Υπουργός δεν δύναται να υποβάλει προς την Αρχή αίτημα παροχής πληροφοριών ή να παράσχει δεσμευτικές οδηγίες...ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΑΑΔΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  σχετικά με την εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής, το ζήτημα παραπέμπεται από τον Υπουργό Οικονομικών στο Συμβούλιο Διοίκησης της Αρχής……

Αυτά ψήφισαν τα κόμματα, αυτούς τους νόμους επικύρωσε η Βουλή. Ίσως τώρα γίνεται πιο αντιληπτό γιατί πολλές οφειλές των Ελλήνων πολιτών καταλήγουν στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΑΑΔΕ.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται συγκεντρωτικά οι οφειλές προς την εφορία και ενώ σε ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες πολίτες που οφείλουν από 50 ως 500 ευρώ δεν μπορεί να γίνει αναγκαστική κατάσχεση ή δέσμευση λογαριασμών, ωστόσο, κάθε μήνα το χρέος τους τοκίζεται και το οφειλόμενο ποσό αυξάνεται εάν αδυνατεί κάποιος να πληρώσει αυτή την χρονική στιγμή. 

Από την άλλη όσο οι Έλληνες είναι διαχωρισμένοι σε κόμματα και παρατάξεις, οι νόμοι ΚΑΙ ψηφίζονται ΚΑΙ εφαρμόζονται  καταργώντας  ολοένα και περισσότερα δίκαια, δικαιώματα ,δικά μας και ελευθερίες που κάποτε οι πρόγονοι μας πάλεψαν και έδωσαν την ζωή τους για να τα έχουμε.

Αυτή την φορά ΔΕΝ πρέπει να περιμένουμε ή να ελπίζουμε ότι το άρθρο 11 ΔΕΝ θα εφαρμοστεί. Αυτός ο νόμος ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμάνια οι οποίες προβαίνουν ήδη στην εφαρμογή του εδώ και κάποια χρόνια.

Οι φορείς του κράτους δεν γίνεται να καραδοκούν σαν τα όρνεα να υφαρπάξουν τους κόπους και τον ιδρώτα των Ελλήνων που κάποια χρονική περίοδο είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους και δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Η οικονομική κρίση από το 2010 στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη υπάρχει και αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν όλες οι ηγεσίες των κρατών ενωμένες. Αντ’ αυτού το τραπεζικό κατεστημένο, οι φόροι,τα μνημόνια και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος διαβίωσης γονάτισαν ακόμη περισσότερο την ανθρωπότητα μέσω των κυβερνήσεων. Την ίδια στιγμή που οι άνθρωποι διαθέτουν μέσω Διεθνών Συνθηκών πολύ συγκεκριμένους λογαριασμούς ώστε να αντιμετωπίσουν οικονομικές καταστάσεις όπως και αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Σε ένα κράτος με  πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν πρέπει να υφίσταται καν το θέμα του χρέους είτε το δημόσιο είτε το ιδιωτικό που αφορά κάθε πολίτη. Με μια πραγματικά ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΟΙΗΚΗΣΗ οι εκλεγμένοι από το σύνολο Έλληνες βουλευτές πρέπει ενωμένοι χωρίς κόμμα, δόγμα και χρώμα να φροντίζουν ώστε κάθε πολίτης ξεχωριστά, το σύνολο των πολιτών και η χώρα να έχουν ευημερία, ισοπολιτεία, ισονομία, δικαιοσύνη, ασφάλεια.

Με την οριστική αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που μπορεί να πραγματοποιήσει ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ όπως έχει ήδη προγραμματιστεί όταν αναλάβει την διαχείριση της χώρας, άμεσα οι Έλληνες πολίτες απαλλάσσονται από την υποχρέωση και την δέσμευση των μνημονιακών απαιτήσεων αλλά και τους νόμους που δεσμεύουν την Εθνική και ιδιωτική περιουσία.

Χαρακτηριστικό δείγμα είναι ότι η ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα αναλαμβάνει τα έξοδα της ανατροφής των παιδιών από την γέννηση τους έως και την εκπλήρωση των σπουδών τους καθώς θα παρέχει και σε κάθε Ελληνόπουλο από την γέννηση του τμήμα πολαιοδομημένης γης. Με  τη δομή και τη δόμηση της η πολιτεία θα παρέχει πάντα εργασία σε όλους τους πολίτες της ανεξαιρέτως. Επίσης θα καταργηθούν όλοι οι παράλογοι φόροι ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Έτσι ολοκληρωμένα από την γέννηση του ο Έλλην άνθρωπος θα προστατεύεται από την πολιτεία σε όλα τα στάδια της ζωής του γιατί αυτό είναι το ΔΙΚΑΙΟ. Δεν γεννήθηκε κανένας για να δυναστεύεται και να είναι υπό του χρέους εφ' όρου ζωής.

Στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ δεν μπορεί να υφίσταται καμία ανεξάρτητη αρχή που μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την δημιουργήσουν και να της δώσουν την δυνατότητα να μην δίνει σε κανέναν λογαριασμό, να μην υπόκειται σε κανένα κρατικό έλεγχο και πόσο μάλλον να της παρέχεται η δυνατότητα να ανοίγει πόρτες και να ψάχνει σκεύη και έπιπλα…

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με τους μηχανισμούς που θα δημιουργήσει θα σταθεί δίπλα σε κάθε Έλλην άνθρωπο με εξασφαλισμένη εργασία,  οικονομική ευημερία, τα πιο σύγχρονα συστήματα υγείας, ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και των επιχειρήσεων, πολιτισμική και πνευματική ανέλιξη μέσω της παιδείας με ένα κοινό για όλους σύστημα ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ όπου οι νόμοι εξασφαλίζουν την υφαρπαγή κάθε περιουσιακού στοιχείου ιδιωτικού και Εθνικού.

Αυτό που μένει είναι η ένωση μας στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για να βιώσουμε το ΔΙΚΑΙΟ και την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ.


 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :6934141042

                        

e-mail:ninadimitriou2019@gmail.com

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ